117,2933

Uspešno realizovana Mini biznis akademija

Na Poslovnom fakultetu u Beogradu Univerziteta Singidunum uspešno je realizovana Mini biznis akademija koju je pohađalo oko 75 učenika III i IV razreda srednjih škola.

vest-pfb-13-01-2022-slika-1

Učenici su pratili zanimljiva predavanja u hibridnom modelu - UŽIVO u novoj zgradi Univerziteta Singidunum u Bulevaru Peka Dapčevića 47a i ON-LINE preko Google Meet-a (za učenike koji nisu bili u mogućnosti uživo da prisustvuju). Shodno tome, Mini biznis akademiju su pohađali učenici iz Beograda, Novog Sada, Niša, Leskovca, Trstenika, Čačka, Pirota, Šapca, Negotina, Inđije, Surdulice, Kuršumlije, Mladenovca, Smederevske Palanke, Loznice, Vranja, Majdanpeka i drugih gradova.

vest-pfb-13-01-2022-slika-2

Na početku Mini biznis akademije učesnicima su se prigodnim rečima dobrodošlice obratili prof. dr Lidija Barjaktarović, dekan Poslovnog fakulteta u Beogradu i Ana Obradović, asistent – koordinator akademije. Učenicima se zatim obratila Tijana Pavlović, alumnista Poslovnog fakulteta u Beogradu, zaposlena u kompaniji Bambi kao Trade marketing specialist, koja je podelila svoje iskustvo u vezi studiranja na Univerzitetu Singidunum, i kasnije u praktičnom radu tradicionalno poznate kompanije koja posluje u konditorskoj industriji. Zatim je usledio praktičan rad u simulaciji Coin&Fund pod vođstvom Ane Obradović. Prvi dan akademije je završen interaktivnim predavanjem Ivane Janković, partnera i country manager-a Unije Smart Accounting, na temu izazovnih zanimanja u njihovoj kompaniji i mogućnosti prakse, odnosno zaposlenja.

vest-pfb-13-01-2022-slika-3

Drugog dana Mini biznis akademije učesnici su odslušali predavanje na temu Timskog rada, Marine Glavič, specijaliste za employeer branding kompanije Metro. Zatim su asistenti Maja Obradović i Ilija Savić predstavili zanimljivu studiju slučaja iz oblasti Marketinga. Dok su drugu polovinu dana obeležili praktični rad u softverima koji se koriste u malim i srednjim preduzećima u procesu donošenja kvalitetnih poslovnih odluka, pod vođstvom asistenata Mihaila Todorovića i Maje Kljajić.

vest-pfb-13-01-2022-slika-4

Univerzitet Singidunum © 2023