117,1777

Stipendije za polaganje prestižnog CFA Sertifikata

Zadovoljstvo nam je da obavestimo sve studente Univerziteta Singidunum, kao jedine visokoškolske institucije u Srbiji sa prestižnom CFA Univerzitetskom Afilijacijom, o otvaranju konkursa za dodeljivanje 5 stipendija za polaganje prvog (od tri) nivoa CFA sertifikata. U toku sledeće godine, stipendije se mogu iskoristiti u jednom od 3 ponuđena ispitna perioda – Novembar 2023. god, Februar 2024. god i Maj 2024.godine. Stipendija podrazumeva oslobađanje od jednokratne registracije CFA programa, kao i umanjenu naknadu za polaganje ispita. Konkretnije, studenti će umesto 1,250 USD po osnovu obe naknade platiti  ukupno 350 USD. Pored toga, za studente je obezbeđen celokupan pripremni materijal u elektronskoj formi, kao i pristup zvaničnoj elektronskoj bazi pitanja CFA Instituta.

vest-pfb-04-04-2023-slika-01

Osnovni preduslovi za apliciranje:

  • Studenti III i IV god osnovnih studija (svi Fakulteti Univerziteta Singidunum dolaze u obzir), kao i studenti postdiplomskih studija (master i doktorskih).
  • Poznavanje engleskog jezika (celokupan materijal i polaganje je na engleskom jeziku). Položeni sertifikati iz engleskog jezika su poželjni prilikom krajnjeg odlučivanja.
  • Aspiracija ka predmetima iz oblasti finansija (Priložiti motivaciono pismo na srpskom sa max 300 reči o razlozima učestvovanja u CFA programu).

Sve informacije o studentskim stipendijama mogu se naći u okviru priloženog uputstva.

UPUTSTVO

Prosečan broj sati neophodnih za pripremu prvog nivoa ispita je oko 300 (od 4 do 5 meseci aktivne pripreme). Studenti bi trebalo na adekvatan način da optimizuju vreme i usaglase svoje obaveze na Univerzitetu sa pripremom za ispit. Više detalja o samom ispitu mogu se pronaći u na sajtu CFA Instituta.

Zainteresovani studenti mogu aplicirati na mejl profesora Nikole Stakića (nstakic|mmnkk|singidudunum.ac.rs), koji će obaviti evaluaciju prijavljenih kandidata i doneti konačnu odluku po pitanju nagrađenih studenata. Konkurs je otvoren do 1 jula. 2023. godine. Prijava na mejl, uz motivaciono pismo, mogu se poslati u slobodnoj formi (nakon selekcije, kandidati će se zvanično prijaviti putem sajta CFA Instituta).

Univerzitet Singidunum © 2023