117,1769

Udruženje internih revizora Srbije preporučuje Singidunum

Udruženje internih revizora Srbije je u svrhu što kvalitetnijeg obrazovanja i usavršavanja struke, uradilo istraživanje na temu: Na kojim univerzitetima u Srbiji možete da naučite nešto o internoj reviziji (Bilten 2/2015).

 

UIRS Bilten April 2015

 

Interna revizija se u Srbiji izučava na:

  • osnovnim studijama na tri fakulteta, od čega su dva fakulteta Univerziteta Singidunum - Poslovni fakultet u Beogradu i Poslovni fakultet u Valjevu.
  • master studijama na tri fakulteta, od čega se posebno izdvaja Poslovni fakultet u Beogradu Univerziteta Singidunum.

 

Istovremeno se ističe da je na Poslovnom fakultetu u Beogradu na master studijama akreditovan poseban studijski program Interna revizija i forenzika. Ovaj program obezbeđuje studentima sticanje znanja i veština, koje im pomažu da uspešno obavljaju poslove interne revizije, računovodstvene i revizijske forenzike, evaluacije i rizika, odmah po narudžbini. Takođe, na ovom programu stiču se odlične osnove za pripremu za polaganje testova radi dobijanja međunarodnih sertifikata kod Instituta internih revizora (IIA).



Na ovom programu, kao obavezni se izučavaju predmeti: Metodologija društvenih istraživanja, Revizija i srodne usluge reviziji, Forenzičko računovodstvo i Pravne osnove forenzike, dok se kao izborni predmeti, od kojih se biraju dva, izučavaju: Principi interne revizije, Forenzika i prevare, i Evaluacija i rizik (prva izborna grupa) i Metodologija interne revizije, Metodologija forenzičke revizije i Specijalni bilansi (druga izborna grupa).

 

U istom biltenu knjiga profesora Mileta Stanišića "Interna revizija", u izdanju Univerziteta Singidunum, preporučuje se kao literatura za polaganje ispita ovlašćenog revizora kod Komore ovlašćenih revizora.

Univerzitet Singidunum © 2024