118,7428

Projekat tehničke pomoći Republici Srbiji u reformi korporativnog finansijskog izveštavanja

Ministarstvo finansija je 21. septembra 2017. godine potpisalo ugovor sa konzorcijumom kojeg čine Univerzitet Singidunum i Informativno poslovni centar. Ovim ugovorom konzorcijum je zvanično postao konsultant u Projektu tehničke pomoći Republici Srbiji u reformi korporativnog finansijskog izveštavanja.

Ministarstvo finansija - 001

Glavni zadatak konzorcijuma je pružanje Ministarstvu finansija konsultantskih usluga pregleda i analize postojećeg pravnog i regulatornog okvira korporativnog finansijskog izveštavanja i njegovog usklađivanja sa pravnim tekovinama EU i najboljom međunarodnom praksom (REF SRB-RCFR-TF2080-1-1.2-2016-5).

Konzorcijum se u svojoj ponudi obavezao na široke konsultacije u vezi sa primenom postojeće računovodstvene i revizijske regulative, radi sagledavanja problema u njenoj primeni i prikupljanju predloga za njeno poboljšavanje. Zbog toga će Univerzitet Singidunum kroz svoje brojne aktivnosti -FINIZ, okrugle stolove i druge aktivnosti, značajno mesto posvetiti i ovim temama, uz želju da svi obveznici primene računovodstvene i revizijske regulative mogu da daju svoje mišljenje i predloge u vezi tih regulativa.

IPC Univerzitet Singidunum je ponosan na poverenje koje mu od strane Ministarstva finansija ukazano, ali i svestan obaveza koje ga kao člana konzorcijuma očekuju. Konsultacije sa svim ključnim akterima korporativnog izveštavanja u Republici Srbiji su jedan od preduslova da konzorcijum svoj posao obavi na kvalitetan način i zbog toga je konzorcijum (i Univerzitet kao član konzorcijuma) otvoren za saradnju.

Univerzitet Singidunum © 2018